Kdenlive Alpha Operations Bug?
Welcome, Guest.
"When government fears the people, there is LIBERTY.  When the people fear the government, there is TYRANNY." -Thomas Jefferson

Author Topic: Kdenlive Alpha Operations Bug?  (Read 3231 times)

Offline crono141

  • Newbie
  • **
  • Posts: 2
Kdenlive Alpha Operations Bug?
« on: March 10, 2014, 12:30:21 AM »
Hey everybody!  And Spatry specifically.  I've recently built myself a green screen as was following along with your tutorial on green screens without a halo.  I got to the alpha operations part and everything looked great in the preview, but when I rendered there was terrible flicker of the alpha channel.  Have you seen this before?  Have you overcome it, if so?  Link to youtube video below with the problems I'm having.  Thanks!

newbielink:https://www.youtube.com/watch?v=vM-lrHTmtPQ [nonactive]

Offline Spatry

  • Benevolent Dictator
  • Administrator - Sysop
  • **********
  • Posts: 5883
  • Cup of Linux Founder
    • Cup of Linux
Re: Kdenlive Alpha Operations Bug?
« Reply #1 on: March 10, 2014, 12:38:28 AM »
The flickering is caused by having multiple threads enabled in the MLT framework. You will need to set it down to 1 in the Kdenlive configuration settings under environment.
Windows assumes the user is an idiot... Linux DEMANDS Proof!

Offline crono141

  • Newbie
  • **
  • Posts: 2
Re: Kdenlive Alpha Operations Bug?
« Reply #2 on: March 10, 2014, 02:29:38 PM »
Thanks!  That's separate from rendering threads, right?

Offline Spatry

  • Benevolent Dictator
  • Administrator - Sysop
  • **********
  • Posts: 5883
  • Cup of Linux Founder
    • Cup of Linux
Re: Kdenlive Alpha Operations Bug?
« Reply #3 on: March 10, 2014, 05:29:04 PM »
The render dialogue can always be at 4 threads... See my GET OUT OF THE BOX video in the OLD kdenlive videos and you will clearly be able to see what I am talking about.
Windows assumes the user is an idiot... Linux DEMANDS Proof!