Cup of Linux

Forum Information => Forum Support => Topic started by: at54tl on September 17, 2018, 07:40:19 PM

Title: Forum 404 Error
Post by: at54tl on September 17, 2018, 07:40:19 PM
Good evening Folks,
Apprarently, If somewheer to click the "Chat " button in the navigation in the Cup of Linux Forum navigation they get the following error.

(http://lpsys.hopto.org:8080/sclf/colferror.jpg) 

Title: Re: Forum 404 Error
Post by: fchaos on September 17, 2018, 08:03:20 PM
seems to work for me, sends me to a page to log in to the mumble server
Title: Re: Forum 404 Error
Post by: at54tl on September 17, 2018, 08:07:20 PM
hmm... Interesting

I wonder if it's my FireWall.
Title: Re: Forum 404 Error
Post by: Spatry on September 17, 2018, 08:17:28 PM
the chat button at the top of the page works for me... very strange...
Title: Re: Forum 404 Error
Post by: Kalthrix on September 18, 2018, 09:35:07 AM
Interesting, I've never seen that one before. Chat tab seems to be working fine on my end. Maybe a momentary glitch or issue with browser cache?
Title: Re: Forum 404 Error
Post by: at54tl on September 18, 2018, 12:20:33 PM
Hey Folks,

Here s a short video that I put together that will demonstrate of what I was referring to.
I probably found reason is which is that I was not really logged in!  :D

404 Error Video (http://lpsys.hopto.org:8080/sclf/mc1.avi)
Title: Re: Forum 404 Error
Post by: Spatry on September 18, 2018, 01:29:08 PM
GAH plugin not supported... Cannot see the video... I am not gonna install flash to see it.
Title: Re: Forum 404 Error
Post by: at54tl on September 18, 2018, 01:56:06 PM
I am going to see about converting to HTML 5 video later on today.
Title: Re: Re: Forum 404 Error
Post by: Kalthrix on September 18, 2018, 02:17:55 PM
GAH plugin not supported... Cannot see the video... I am not gonna install flash to see it.

I tried on my flash-enabled work computer and it doesn't load. Ended up doing a little bit of digging and it looks like it is utilizing an ActiveX NPAPI plugin which hasn't been supported in Chrome/Chromium for quite some time.

Plugin - application\x-mplayer2

https://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/axZOrOE5xn4;context-place=topicsearchin/chrome/category$3Aolder-versions%7Csort:relevance%7Cspell:false (https://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/axZOrOE5xn4;context-place=topicsearchin/chrome/category$3Aolder-versions%7Csort:relevance%7Cspell:false)

I am going to see about converting to HTML 5 video later on today.

All good, suspect it is something that the host site is utilizing to stream videos. Moving it over to another platform may also work.
Title: Re: Forum 404 Error
Post by: at54tl on September 18, 2018, 07:49:15 PM
Ok everyone here is the video link:

https://www.youtube.com/watch?v=vBUE9AaA_a0 (https://www.youtube.com/watch?v=vBUE9AaA_a0)
Title: Re: Forum 404 Error
Post by: Spatry on September 19, 2018, 07:22:17 AM
I need to get rid of that page... click the chat button at the top of the forum and it takes you into the chat area
Title: Re: Re: Forum 404 Error
Post by: at54tl on September 19, 2018, 08:04:21 AM
I need to get rid of that page... click the chat button at the top of the forum and it takes you into the chat area

Perhaps it might be a good idea to move the chat link when someone is already within The Cup of Linux Forums.

Title: Re: Forum 404 Error
Post by: Kalthrix on September 19, 2018, 08:15:51 AM
Ok everyone here is the video link:

Ah, ok that makes sense. Thought you were just going to the other chat link when once already on the forum vs the landing page. Failed for me as well. The link may just need to be updated. Good catch!
Title: Re: Forum 404 Error
Post by: Spatry on September 19, 2018, 09:20:50 AM
TRY IT AGAIN! The index page is a remnant of the OLD site and was not visible until we switched to SSL. The issue is resolved now so I am closing this thread. Links on the 404 page have been fixed too. Please DO NOT click HERE (http://cupoflinux.com/sdf).
Title: Re: Re: Forum 404 Error
Post by: Kalthrix on September 19, 2018, 10:31:43 AM
TRY IT AGAIN! The index page is a remnant of the OLD site and was not visible until we switched to SSL. The issue is resolved now so I am closing this thread. Links on the 404 page have been fixed too. Please DO NOT click HERE (http://cupoflinux.com/sdf).

Looks like the same issue from what I can see. Spatry's Chatroom option is still redirecting to "http://cupoflinux.com/irc.html" on the landing page, although after receiving the 404 error, clicking on the link will redirect to the correct page.
Title: Re: Forum 404 Error
Post by: Spatry on September 19, 2018, 11:25:24 AM
KALTHRIX... You're FIRED!

CLEAR YOUR BROWSER CACHE! THE CORRECTED PAGE SAYS 2018 and not 2014 at the bottom... <I should swat you on the back of the head... you should know this LOL>
Title: Re: Re: Forum 404 Error
Post by: Kalthrix on September 20, 2018, 02:04:25 PM
KALTHRIX... You're FIRED!

CLEAR YOUR BROWSER CACHE! THE CORRECTED PAGE SAYS 2018 and not 2014 at the bottom... <I should swat you on the back of the head... you should know this LOL>

LOL, wow I must have been out of it. Sure enough that did the trick. :D